Hoinari prin anotimpuri: Toamna | Rotraut Susanne Berner PDF online

Hoinari prin anotimpuri: Toamna | Rotraut Susanne Berner PDF online

Vezi cartea 3

Deschizand cartea, se astern in fata ochilor nostri nenumarate detalii marunte din viata unui orasel animat. Cum decurg zilele obisnuite ale oamenilor si animalelor? Ce inseamna o carte ilustrata? Sa povestesti ceea ce vezi, ceea ce se intampla cu personajele – o sarcina nu foarte usoara nici chiar pentru cei mari. In oraselul de Nicaieri a venit toamna. La Casa de Cultura se organizeaza Festivalul dovleacului, in piata centrala se aduna oamenii cu mic cu mare la Balul strugurilor. Dans, muzica, parada lampioanelor, deschiderea oficiala a gradinitei – se intampla atat de multe lucruri! In volumul Toamna, Rotraut Susanne Berner ilustreaza noi intamplari cu gaste, cunostinte mai vechi, cu tineri insuratei in voiaj de nunta sau cu animale de casa evadate si regasite. Cum citim volumul Toamna? Pe coperta din spate il remarcam indata pe papagalul Riri, care se pregateste sa evadeze pe fereastra. Haideti sa deschidem cartea la prima pagina si sa il cautam. Dar cautarea e in zadar: Riri nu e de gasit! Se observa insa ca pisica neagra priveste insistent ceva. Oare ce o fi? Uite ca pisica ii face cu ochiul papagalului! Vai, dar asta e destul de periculos, deoarece pisicile, daca au ocazia, prind orice fel de pasare. Sa trecem deci la paginile urmatoare, fiindca povestea incepe sa fie foarte interesanta. Poate ar fi o idee buna sa urmarim pisica, deoarece ea e cu siguranta pe urmele papagalului. Rasfoind paginile unele dupa altele, descoperim firul povestii impreuna cu copilul, inventand intamplarile alaturi de el. Astfel se vor naste noi si noi povesti ale personajelor care apar pe coperta din spate a cartii. In tot acest timp copilul intreaba, imagineaza situatii, discuta cu adultul, cauta detaliile in carte, descopera relatii intre personaje, elemente si situatii noi sau deja cunoscute. Autoarea se numara printre cei mai cunoscuti ilustratori ai prezentului. Colectia – formata din patru volume, cate unul pentru fiecare anotimp – se recomanda copiilor de la 2 ani pana la varsta scolara, dar si parintilor si bunicilor.


Cele mai multe carti pot fi vizualizate in format pdf, pentru ePub, vezi aici doua aplicatii. Pentru cartile in format PDF descarca aplicatia de aici. Da click pe butonul de mai sus pentru a vedea cartea. In situatia in care butonul nu functioneaza corect, va fi actualizat in curand.

One thought on “Hoinari prin anotimpuri: Toamna | Rotraut Susanne Berner PDF online

  1. Cartea Toamna si modalitatea unica ce-o are autoarea de a-i face pe cititori partasi unei lumi colorate si animata, mi-au lasat o impresie deosebita. Acest volum cu povesti despre oraselul animat si vietile obisnuite ale lucrurilor de acolo, e un mod minunat de a-i invata pe copii despre bunatate si prietenie. Stiu ca, oricat de obisnuite par toate aceste intamplari, ele sunt surse picante de distractie si informatii pentru cei mici. Voi recomanda cu incredere aceasta carte tuturor parintilor care vor sa-si bucure de minunea de a va trai copilului aventuri minunate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top